Headquarters

Welkom op onze ‘ANBI’ pagina waar we door middel van het Beleidsplan en de Jaarrekening meer inzicht geven in de stichting.  Mochten er nog vragen zijn, mail ons dan gerust: info@poreso.org

Ook verwijzen wij graag naar het hoofdstuk ‘ NIEUWS’  (bovenaan in het menu) voor actuele updates ons het werk in het veld.

Stichting Por Eso! (Daarom!) is in 2007 opgericht door Jolanda Buets en Simone Heemskerk. Simone was tv-regisseur en Jolanda chef kok. Jolanda Buets heeft in 2004 op verzoek van Stichting Los Niños (http://www.losninos.info) op de aan stichting Los Niños gekoppelde school, een plan ontwikkeld en getest om het eenzijdige dieet van de kinderen duurzaam te verrijken. ‘Huerto Educativo’ (de educatieve moestuin) was de uitkomst. In 2007 werd ‘Huerto Educativo’ onderdeel van het lesprogramma op de school in Guatemala. In 2009 is het succesvol losgelaten en is ‘Huerto Educativo’  uitgerold in Peru.

In 2011 is Asociación Por Eso! Perú opgericht. Dit is de Peruaanse stichting met het doel op lange termijn de zelfstandigheid van Por Eso! in Peru te vergroten alsmede de huidige Peruaanse organisatie verder te professionaliseren. Por Eso! Perú bestaat uit 9  lokale medewerkers. Stuk voor stuk professionals met een rijke ervaring. Het vinden van de juiste mensen was niet gemakkelijk maar anno 2021  kunnen we zeggen dat we ons ‘dreamteam’ hebben gevonden. De dagelijkse leiding is in handen van het Peruaanse team. Simone  houdt toezicht op de uitvoering.

Meer informatie over de organisatie, het beleid, de inkomsten en uitgaven staan in onderstaande documenten:

Annual report 2020
Beleidsplan Por Eso! 2021-2023
Standaardformulier ANBI 2021
Annual report 2019
Beleidsplan Por Eso 2019-2021
Annual report 2018
Annual report 2017
Jaarrekening Por Eso! 2016
Jaarrekening Por Eso! 2015
Jaarrekening Por Eso! 2014

Jouw persoonsgegevens zijn in goede handen bij ons. Vanaf 25 mei 2018  is er een nieuwe verordening gegevensbescherming van toepassing in de Europese Unie. Graag verwijzen wij je naar ons privacy beleid, hierin staat uitgebreid vermeld wat jouw rechten zijn met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens. Privacybeleid Por Eso!

Stichting Por Eso! is sinds januari 2009 officieel geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling:

ANBI  8187 95104